textařské a redakční služby

Jak se žije v Bedně

06.09.2015 09:25

Financování neziskové organizace není lehké. Jakákoliv pomoc se vždy hodí. Díky občanům města Příbram se nízkoprahovému zařízení pro děti a mládež Bedna podařilo získat finanční podporu od nadačního fondu Tesca a letos poprvé putoval do Bedny i výtěžek z Fialka festu.

NZDM Bedna v Příbrami pracuje s dětmi a mládeží od roku 2010. Klub, který má otevřeno 4 dny v týdnu navštíví denně kolem 28 dětí a mladých lidí. V terénu, do kterého se Bedna pustila v minulém roce, se zaměstnanci věnují 15 až 20 dětem, a to vždy jeden den v týdnu. Do budoucna se plánuje navýšení počtu dní v terénu. To vše však něco stojí.

Na jaře se Bedna přihlásila do výzvy nadačního fondu Tesco – Pomáháme s vámi, aby získala 50 000,- Kč na provoz zařízení. Z několika desítek projektů v okrese Příbram byla s dalšími dvěma projekty vybraná k hlasování v samotném hypermarketu Tesco v Příbrami. Během června pak měli zákazníci, kteří nakoupili za více než 200,- Kč, možnost podpořit svůj oblíbený prospěšný projekt. Bedna od zákazníků Tesca obdržela nejvíce hlasů a 50 000,- Kč na provoz klubu a terénu získala.

„Podpory občanů města Příbram si velice vážíme. Máme pocit, že tím, že pro nás hlasovali, vidí v naší práci smysl a užitek. Stejně tak bych ráda poděkovala organizátorům Fialka festu, kteří se rozhodli, že letošní výtěžek z festivalu poputuje právě k nám do Bedny. Aktuálně Bedně chybí zhruba milion korun do naplnění rozpočtu, proto získané peníze použijeme na úhradu provozních nákladů a dále pak na podzimní výlet s našimi uživateli,“ dodává Magdaléna Kočová, koordinátorka Bedny.  

Na třetím ročníku Fialka festu měli návštěvníci možnost zastavit se v prezentačním stánku Bedny. Dozvědět se více o její činnosti a cílové skupině, tedy o dětech a mládeži ze sociálně znevýhodněného prostředí a zakoupit si placky, které děti z klubu vyráběly.

„I přes podporu občanů a dotace, které jsme letos již obdrželi, se stále finančně pohybujeme na hranici udržitelnosti. Budeme však doufat, že naše jednání s městem a úřadem vlády budou úspěšná a Bedna nejen že udrží provoz tak, jak je v současném stavu, ale podaří se nám jej v příštím roce i rozšířit,“ doplňuje Jakub Václavů, ředitel organizace Ponton.   

TZ Bedna

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.