textařské a redakční služby

Hledání receptu na úspěch skončilo. Byl nalezen!

06.03.2014 16:42

Do prvního zápasu jsme šly s cílem odčinit porážku z posledního utkání s hráčkami Wildcats. Ve zmíněném zápase jsme totiž vedly 4:1, ale vlivem špatné koncentraci jsme nakonec prohrály 5:7. Věděly jsme, že s tímto soupeřem máme šanci uhrát body, proto jsme si chtěly jít za svým cílem hned od první buly.

Bohužel jsme nastoupily asi až příliš přemotivované. „Mám pocit, že jsme nastoupily do začátku malinko nepřipravené a nějak nezvládly taktiku, kterou nám trenér připravil. Holky z Wildcats na nás vlítly, my s nimi nedokázaly držet krok a kvůli tomu jsme hned v první minutě po zmatku před brankou inkasovaly,“ tvrdí jedna z hráček Šenkýřová.

V tu chvíli nám bylo jasné, že tak jednoduché to zase nebude. Musely jsme si rychle v hlavách zapnout tlačítko, vlivem kterého jsme se dostaly do zápasu. Ve zbytku první třetiny jsme si vytvářely slušné šance, které jsme dokázaly proměňovat. Díky dvěma gólům právě Michaely Šenkýřové a gólu – pro tento zápas navrátilce do sestavy – Kristýny Lukešové, jsme na konci první třetiny vedly 3:1. „Řekla bych, že rychlý gól od protihráček nás probudil a začaly jsme pracovat podle pokynů trenéra. Všechny jsme na svých postech hrály na plno a z toho bylo vidět, že protihráčky nám nestačí. Většinu třetiny jsme hrály na jejich polovině.“

V polovině druhé části soupeřky sice dokázaly snížit na 3:2, my jsme ale během tří minut dokázaly odpovědět dalšími dvěma brankami (svým třetím gólem v utkání zkompletovala Míša Šenkýřová hattrick) – 5:2.

I tak jsme ale věděly, že zatím zdaleka nemůžeme počítat se ziskem bodů. Ale možná právě díky zkušenosti z posledního zápasu s tímto soupeřem jsme nic nepodcenily. Na hráčku, která předtím zařídila celý obrat utkání v náš neprospěch (bodový zisk 4+2), trenér Soukup nasadil od začátku zápasu osobního „hlídače“ v podobě Veroniky Hochové, což se ukázalo jako klíčové. „Verča si vedla perfektně. Dostala poměrně těžkou pozici a zvládla to parádně. Hlídat si nejlepší hráčku týmu dokázala na jedničku a klobouk dolů, že za celý zápas ona hráčka dokázala dát jeden gól, a to ještě musela Verču prakticky zneškodnit. Ale podle kanadského bodování je to velice produktivní hráčka. Jak řekla sama Verča: Bude se jí o mě i zdát,“ chválila jí po zápase Šenkýřová.

Ve třetí minutě poslední třetiny se ještě pokusily zápas zdramatizovat hráčky Wildcats, kdy vsítily třetí gól. Ovšem my jsme byly opět proti. Tuto bleskovou odpověď vyslala soupeřkám do sítě Lucka Plevková. Necelé čtyři minuty před koncem ještě upravily skóre soupeřky na konečných 6:4, a přestože zkoušely hru šest proti pěti, dokázaly jsme vše ubránit a opět jsme se mohly radovat ze získaných bodů. „I když se v zápase objevilo pár chyb, které soupeřky potrestaly brankami, tak musím říct, že to byl jeden z nejlepších zápasů, které jsme hrály. Komunikace, vzájemná podpora i spolupráce jak na hřišti, tak na střídačce nás dovedla k vítězství,“ dodala na závěr třígólová střelkyně.

FBC Žraloci Příbram – Fbk Wildcats Praha 6:4 (3:1, 2:1, 1:2)
Branky FBC Žraloci Příbram

1. třetina
Šenkýřová (Krátká)
Šenkýřová (Novotná)
Lukešová (Novotná)

2. třetina
Hochová (Vokurková)
Šenkýřová (Krátká)

3. třetina
Plevková (bez asistence)

Příbram: Belková – Krátká, Vokurková, Novotná, Šenkýřová, Lukešová Kristýna, Žaludová, Valková, Plevková, Hochová,
Trenér: Soukup



V druhém zápase nedělního turnaje nás čekal opravdu kvalitní soupeř. Byly jím hráčky TJ Sokol Královské Vinohrady B, které s jedenácti bodovým náskokem drží první postupovou příčku v celkové tabulce. V prvním střetnutí s tímto týmem v sezoně jsme dostaly dvanáctigólový příděl. A přestože každý zápas je jiný a začíná se za stavu 0:0, dobře jsme o jejich síle věděly.

Přesto jsme nezačaly špatně. Od konce páté minuty jsme sice prohrávaly, ale to netrvalo dlouho. O necelé dvě minuty později jsme dokázaly využít přesilovou hru a srovnat stav na 1:1. Ten vydržel stejný až do konce druhé třetiny. Jako by hráčkám Vinohrad vadilo, že na světelné tabuli svítily jedničky, protože skóre změnily konkrétně v čase 11:11 – 1:2. Do poslední třetiny jsme šly tedy za velmi příznivého stavu. Ovšem našich chyb stále přibývalo a Vinohradské hráčky začaly zvyšovat své obrátky. Od začátku šesté minuty nám nastřílely čtyři branky a na naší prohře už nic nezměnila ani branka Barbory Valkové dvacet vteřin před závěrečným hvizdem.

„Do druhého zápasu jsme šly s očividným respektem ze soupeře, neboť se drží na vrcholu tabulky. Ale i tak jsme s nimi dokázaly držet první třetinu krok. Druhá část byla také vyrovnaná. Ovšem ve třetí třetině jako by nám došly síly a Vinohrady nás začaly přehrávat a z toho také těžily góly. Nevím, jestli to bylo vyčerpáním sil, či nedostatkem koncentrace na hru, ale holky z Vinohrad byly poslední třetinu vyloženě lepší,“ zhodnotila krátce celé utkání opět Michaela Šenkýřová.

FBC Žraloci Příbram – TJ Sokol Královské Vinohrady B 2:6 (1:1, 0:1, 1:4)
Branky FBC Žraloci Příbram

1. třetina
Novotná (Plevková)

2. třetina
---

3. třetina
Valková (Lukešová)

Příbram: Belková – Krátká, Vokurková, Novotná, Šenkýřová, Lukešová Kristýna, Žaludová, Valková, Plevková, Hochová,
Trenér: Soukup

 

Tip: Na FB profilu naleznete pozápasový snímek – www.facebook.com/pribramag.

Lucie Novotná

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.