textařské a redakční služby

Dvořákova smyčcová kvarteta v podání Mucha Quartet rozezní GFD

19.05.2015 14:10

Mucha Quartet míří do Příbrami. Úspěšné slovenské kvarteto vystoupí na Hudebním festivale Antonína Dvořáka a přednese ve čtvrtek 21. května od 19.00 v Galerii Františka Drtikola divákům známé kompozice Antonína Dvořáka a Ludwiga van Beethovena. Vstupenky jsou k dostání v ceně 150 korun.

„Koncert Mucha Quarteta nabídne jeden z vrcholů letošního ročníku našeho festivalu. Slovenští hudebníci si svou kvalitní hrou a projevem umí získat publikum, své mimořádné schopnosti prokázali již na mnoha zahraničních scénách a nyní se na ně mohou těšit i naši diváci v Příbrami,“ uvádí programová ředitelka Hudebního festivalu Antonína Dvořáka Příbram Albína Houšková.

„K jedinečné atmosféře pomohou i prostory Galerie Františka Drtikola umístěné v zámečku Ernestinum, který v sobě skrývá bohatou historii. Těšíme se na diváky, kteří se rozhodnou ve čtvrtek přijít užít si s námi krásné hudební okamžiky. Pár míst je stále volných, tak je nepropásněte,“ dodává Houšková.

Mucha Quartet vznikl v roce 2003 na půdě bratislavské Konzervatoře. Pravidelně koncertuje na mnoha hudebních festivalech a kulturních akcích doma i v zahraničí. Během svého působení získali řadu mezinárodních ocenění, např. na Gianni Bergamo Classic Music Award, Premio Paolo Borciani, Josef Windisch Preis či na prvním ročníku Mezinárodní soutěže komorní hudby Antonína Dvořáka v Praze (2014). V roce 2008 participovali na oficiální návštěvě anglické královny Alžběty II. na Slovensku. V srpnu 2013 získali cenu primátora města Piešťany za propagaci slovenské hudby. Mucha Quartet hraje ve složení Juraj Tomka (1. housle), Andrej Baran (2. housle), Veronika Prokešová (viola) a Pavol Mucha (violoncello).
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.