textařské a redakční služby

Duben v divadle: Co vás čeká a (ne)mine

21.02.2014 18:33

Přinášíme kompletní program příbramského Divadla Antonína Dvořáka (všechny scény) na duben letošního roku. Změna programu je vyhrazena.

VELKÁ SCÉNA

út    1. 4. 2014        Červený a černý – sk. A               19:00
Velký romantický příběh podle slavného románu jednoho z nejoriginálnějších spisovatelů Francie 19. století. Životní pouť Juliána Sorela, okouzlujícího, chudého, ale chytrého a posléze i vzdělaného mladíka, který obdivuje Napoleona a nechce nic víc a nic méně, než se prosadit ve společnosti. Jeho cesta vzhůru z chudoby ale není přímá, naopak, je provázena velkými kompromisy a prostředky ne vždy čistými, úskoky i závistí. Julián prochází komplikovanými milostnými dobrodružstvími a vztahy, které poznamenávají nejen jeho, ale i životy jeho milenek, neobyčejných žen. Může si takový člověk, jakým je Julián, dovolit prožít skutečnou lásku? Může si vůbec dovolit přiznat, že jedna z nich takovou byla anebo mohla být? Julián Sorel není jen ambiciózním rváčem a jeho život připomíná víc než jen osud jednoho člověka kdysi ve Francii… A to i proto, že mnohé detaily příběhu jsou velmi aktuální i dnes, a snad také proto, že co se lásky týče, lidé jsou kvůli ní v každé době schopni neuvěřitelných činů…
Režie Martin Vokoun. Hraje umělecký soubor Divadla A. Dvořáka Příbram a hosté.
vstupné 160, 120 Kč

so    5. 4. 2014        Válka Roseových                         19:00
Barbara a Jonathan Roseovi, dokonalí manželé, kteří jsou se svými dětmi ve svém dokonalém domě dokonale šťastni. Najednou jeden z nich zjistí, že by bylo krásné být sám. Za pomoci právníků se tak rozjíždí mašinérie rozvodového řízení, kdy však ani jeden z manželů nechce přijít o krásný dům. Vzájemně si likvidují osobní věci, zabíjejí domácí zvířata, připravují ty nejdrsnější naschvály. Drama, a přesto komedie, i když zatraceně mrazivá! Její předlohou je americký román slavného W. Adlera. Podle něj také Danny DeVito natočil neméně slavný stejnojmenný film. Hrají Michal Dlouhý, Helena Lapčíková, Lukáš Král, Roman Štabrňák, Petr Florián. Režie Ondřej Sokol.        
předpokládaná délka 135 minut
vstupné 160, 120 Kč

út    8. 4. 2014        Drobečky z perníku – sk. S                      16:00
Několik běžných životních situací, které musí řešit alkoholička právě propuštěná z léčení, její nedospělá dcera a stále neúspěšný herec, čekající na příležitost, která nepřichází. Tragikomický příběh s nadějeplným koncem. Hrají S. Stašová, Č. Gebouský, A. Daňková, H. Karochová, E. Čekan, V. Záveský.
Režie Milan Schejbal.         
předpokládaná délka 140 minut
vstupné 50 Kč

st    9. 4. 2014        Saturnin                                 10:00
Příběhy sluhy Saturnina, jeho pána Jiřího, dědečka, doktora Vlacha, slečny Barbory, tety Kateřiny a Milouše vrací diváky do dob plných nostalgie a úsměvného nadhledu, kdy gentlemani oblečení do tenisových obleků řešili své problémy ve sněhobílých rukavicích… Hrají M. Písařík, A. Fixová, V. Senič, J. Someš, P. Nový, K. Fixová, V. Záveský, V. Mrva, P. Florián, J. Vojta, H. Lapčíková. Česká premiéra. Režie Milan Schejbal.
předpokládaná délka 150 minut
vstupné50 Kč

 čt     10. 4. 2014        Lháři – sk. F     - Agentura Familie              19:00
Britská komedie o citlivých policistech, které dělí od vytoužených vánočních svátků jen poslední, ale velmi choulostivý úkol. Pod tíhou vánoční atmosféry se však snaží o lidský přístup, který jejich autoritu strážců zákona dočista zesměšní a znemožní. Hrají Václav Kopta, Vojta Záveský, Marcel Vašinka/Čestmír Gebouský, Vendulka Křížová/Simona Vrbická, Daniel Bambas/Gustav Hašek, Anna Kulovaná/Daniela Choděrová a Rozálie Víznerová. Režie Viktor Pavlović.
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 240, 200 Kč

ne    13. 4. 2014        Pohádka o mašinkách – sk. D – Divadlo Tramtarie     15:00
Že mašinky nemají oči nebo pusu? Že nemají duši? Kdo říkal? Jistě že mají, stačí jenom napnout uši a pořádně se podívat... Divadlo Tramtarie uvádí veselé vyprávění o mašinkách malých i velkých, nezbedných i statečných, hodných i tak trochu nafoukaných. Pohádky pro kluky a holky, co se nebojí jezdit tunelem...
předpokládaná délka 50 minut
vstupné 50 Kč
 
po    14. 4. 2014        Pohádka o mašinkách – Divadlo Tramtarie          8:30, 10:30
předpokládaná délka 50 minut
vstupné 50 Kč

pá    18. 4. 2014        Prokletí nefritového škorpióna – sk. E              19:00
Rozkošně bláznivá komedie podle filmu Woodyho Allena, který si také sám ve své režii zahrál hlavní roli – vyšetřovatele pojistných podvodů C.W. Briggse. Tento muž, zdánlivě roztomilý nemotora, je ve skutečnosti jedničkou ve svém oboru. Briggs se dokáže dokonale vcítit do myšlení zločinců a díky tomu je vždy vypátrat. Jednoho dne však nečekaně podlehne prohnanému hypnotizérovi a potom je nucen, aniž by si to uvědomoval, loupit šperky a i jinak překračovat hranice zákona! Není v tom ale sám. Společně s ním je zhypnotizována Betty Ann, nenáviděná a panovačná kolegyně z pojišťovny. Briggs pak (když hypnóza odezní) nevědomky vyšetřuje své vlastní zločiny. Dokonce podezírá i protivnou Betty Ann, která se mu postupně už nezdá být tak protivnou… Jedna překvapivá situace stíhá druhou, aby nakonec všechny dospěly k velikému happyendu.
předpokládaná délka 135 minut
vstupné 160, 120 Kč

út     22. 4. 2014        Jakub Smolík                                19:00
vstupné 290 Kč

st    23. 4. 2014        Mrchy aneb řekni mi pravdu o své lásce – sk. N          19:00
Intimní divadlo Bláhové Dáši
Brutální téměř krimikomedie o věrnosti, zbabělosti, přátelství, penězích a sexu .... ale hlavně co když to byla láska?! Rozuzlení je šokující. Hrají Dana Batulková, Dáša Bláhová, Nina Divíšková a Lenka Skopalová. Režie Irena Žantovská.
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 250, 210 Kč

čt    24. 4. 2014        Prokletí nefritového škorpióna – sk. KMD              17:00
předpokládaná délka 135 minut
vstupné 160, 120 Kč

so    26. 4. 2014        Rande s duchem                               19:00
Spisovatelka Rose, před časem velmi slavná, se po smrti přítele Walshe, rovněž úspěšného spisovatele, stáhla do soukromí. Přestala psát i přednášet a peníze docházejí. Dům plný vzácných květin a pravidelný humr k večeři jsou ohroženy… Asistentka Arlene se marně snaží probudit Rose z nečinnosti. To se daří jedině Walshovi, přestože je už pár let na onom světě. Rose s ním, vlastně s jeho duchem, dokáže komunikovat a jako jediná ho vidí. Arlene o Rosiných schůzkách s Walshovým duchem sice ví, ale i tak dochází k mnoha komickým i dojemným situacím, například když Rose mluví – a nejen to – s mrtvým i s živými najednou. Walsh ji přemlouvá, aby začala znovu psát, Rose se tomu brání a hlavně dělá všechno proto, aby si Walshe zachovala nablízku. To se jí nakonec překvapivým způsobem podaří…Česká premiéra. Hrají Eva Holubová, Oldřich Vízner, Anna Fixová a Vojtěch Záveský. Režie Milan Schejbal.    
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 160, 120 Kč

po    28. 4. 2014        Musíme si pomáhat – sk. P – Divadlo Na Jezerce         19:00
Hra zachycuje tragické období českých dějin s komediální nadsázkou. Je příběhem invalidy Josefa Čížka, někdejšího inženýra u firmy Wiener, jeho ženy, českého Němce Horsta, jenž střídavě škodí a pomáhá, a židovského uprchlíka z koncentračního tábora Davida Wienera. Příběh, který vychází ze skutečných epizod, jež se odehrály v někdejším protektorátu, Vás pobaví, dojme a snad i přiměje k zamyšlení. Děj tragické komedie z období druhé světové války se v mnohém liší od filmové podoby oceněné pěti českými lvy a nominací na Oscara a je plný překvapení. Hrají Jiří Macháček, Lenka Vlasáková, Miroslav Vladyka, Václav Chalupa, Martin Sitta, Zdeněk Hruška/František Staněk. Režie Jan Hřebejk.
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 350, 310 Kč

 
MALÁ SCÉNA
        
so    19. 4. 2014        Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert - pronájem 17:00
Oblíbená pohádková komedie v podání ochotnického souboru MKS Stará Huť s písničkami Ivana Semančíka. Pronájem, pořádá MKS Stará Huť.
předpokládaná délka 120 minut
vstupné 70 Kč

pá    25. 4. 2014        Písničkáři sobě - pronájem                  19:30
Více informací najdete na www.pisnickarisobe.cz. Pronájem, pořádá Sapientia, o.s.
vstupné 130 Kč

ESTRÁDNÍ SÁL

so     12. 4. 2014        ZOD 11. května Milín                         8:00
Pronájem, pořádá ZOD 11. května Milín.
ne     13. 4. 2014        Sběratelská burza                           12:30
Prodat-koupit-vyměnit. Pronájem, pořádá firma TUZEKS.

so    19. 4. 2014        Burza nerostů                       8:00
Pronájem, pořádá Agricola s.r.o. ve spolupráci s Hornickou Příbramí ve vědě a technice.    

so    26. 4. 2014        Prodej bot                            10:00
Pronájem, pořádá firma Isajanyan.    

Ostatní

po     21. 4. 2014        Velikonoční dobročinný bazar                 

D-klub

po    14. 4. 2014        Let´s Go!                                  19:00
Let´s Go! podává Americké spirituály s jejich tradičními podmanivými texty, rytmy a melodiemi
v nejnovějších hudebních úpravách jednoho z nejprogresivnějších stylů současnosti, kterým a cappella je.
vstup 150 Kč


Na zájezdech
3. 4.    Válka Roseových – Městské divadlo Slaný
4. 4.    Válka Roseových – Městské divadlo v Kolíně
5. 4.    Hrdý Budžes – KD Rubín Brno
7. 4.    Válka Roseových – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
11. 4.    Válka Roseových – Kinosál Horšovský Týn
12. 4.    Červený a černý – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
14. 4.    Gazdina roba – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
15. 4.    Válka Roseových – Divadlo Fráni Šrámka Písek
16. 4.    Hrdý Budžes – Východočeské divadlo Pardubice
19. 4.    Hrdý Budžes – Městské divadlo Prachatice
22. 4.    Dáma s kaméliemi – Pelclovo divadlo Rychnov nad Kněžnou
23. 4.    Hrdý Budžes – Divadlo Bez zábradlí Praha
25. 4.    Rande s duchem – Hálkovo městské divadlo Nymburk
26. 4.    Hrdý Budžes – Divadlo Bez zábradlí Praha
28. 4.    Drobečky z perníku – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
29. 4.     Obraz – Galerie Fr. Drtikola Příbram

Diskusní téma: Duben v divadle: Co vás čeká a (ne)mine

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.