textařské a redakční služby

Cyklostezka bude šotolinová, budou se také kácet dřeviny

31.01.2014 15:01

Příbram (Příbramsko) - V minulosti jsme vás informovali o tom, že se chystá výstavba cyklostezky od Hořejší Obory na Flusárnu. O tomto projektu se hovoří už více než dva roky od doby, kdy zastupitelé přistoupili na podmínky tehdejšího vlastníka a vykoupili pozemky kolem Q-klubu.

Projektová dokumentace už také na městě leží delší dobu, čekalo se však na přiklepnutí dotace z ROP Střední Čechy a schválení příbramských zastupitelů, což se stalo v pondělí. Stezka se má začít budovat od dubna a do užívání bude předána pravděpodobně do letošních komunálních voleb.

Příbram nyní hledá zhotovitele stavebních prací, které jsou rozpočtovány částkou téměř 6,3 milionu korun. Stezka pro cyklisty i pěší bude měřit přes 700 metrů a hlavním povrchem má být šotolina. Součástí stavby je také vybudování nového osvětlení.

Stezka začíná na hraně chodníku Prokopské ulice u mostu přes Příbramský potok, kde je možno navázat na stezku podél rybníku Hořejší Obora. Pokračuje proti proudu Příbramského potoka a končí na Rynečku, kde je parkovací plocha. Dále pokračuje v místě oddělení chodníku od komunikace pro Q-klub, vede podél potoka až k dřevěné lávce, která se nachází v ulici Na Flusárně. Za takzvanými finskými domky prochází stezka k přechodu pro chodce u kruhové křižovatky na Flusárně. Zde se napojuje na již existující stezku k Novému Rybníku.

Podle projektové dokumentace se budou také kácet některé dřeviny, za které je navržena nová výsadba. Sadové úpravy budou uskutečněny v průběhu celé stezky.

Uchazeči o zakázku se mohou hlásit do 17. února letošního roku.

sdb
 

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.