textařské a redakční služby

Byty v Milínské a Dlouhé bude možné prodat

10.02.2014 15:29

Příbram (Příbramsko) - U některých bytů v Příbrami postavených z dotace z veřejných prostředků se zkrátí vázací doba platnosti podmínek pro nakládání. V Příbrami se to aktuálně týká některých bytů v Milínské (č. p. 106–112) a Dlouhé ulici (č. p. 100–105).

V těchto domech město v minulosti vybudovalo byty za pomoci veřejných prostředků. Podle původní smlouvy mezi městem Příbram a tehdejším Okresním úřadem Příbram nebylo možné po dobu dvaceti let převést nemovitost na jiného vlastníka.

Město byty v současnosti využívá jako především služební. Rozhodnutím ministra pro místní rozvoj (MMR) z listopadu loňského roku a zároveň souhlasem příbramských radních (ti na výzvu MMR reagovali kladně) bude možné, aby město byty případně prodalo.

V minulost se právě v lokalitách Milínská a Dlouhá byty prodávaly do osobního vlastnictví. Vznikla kolem toho velká politická i veřejná diskuse, protože město nabízelo bytové jednotky za přibližně 1000 korun za metr čtvereční. Tržní ceny přitom přesahovaly desetinásobek.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.